Ősszel érdemes többször is pakolást kenni az arcunkra, így a nyári időszakban a napfénytől, sós víztől károsodott bőrt fel tudjuk készíteni a hideg napokra. Az őszi arcpakolás házilag sok mindenből készülhet, bőséges a kínálat ehhez a piacokon is. Attól függően, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk, választhatunk hidratáló, ránctalanító vagy épp feszesítő pakolást.
Az őszi arcpakolás házilag készülhet zabkorpából. A zabkorpához keverjünk joghurtot és vizet, majd ha kenhető az állaga, mehet is fel az arcra. Érdemes a pakolással az arcunkon 10 percet pihenni, majd langyos vízzel lemosni. A zabkorpa és a joghurt együttesen segít kisimítani a finom ráncokat, de jól nyugtatja is a bőrt. Heti egy alkalommal érdemes használni.
Ha száraz a bőrünk, akkor nyáron a nap valamint a klóros vagy sós víz még jobban próbára teszi azt. Érdemes ezért ősszel olyan házilag készített arcpakolást használni, ami nem csak hidratálja, hanem táplálja is a bőrt. A mézből, citromléből valamint uborkából készült pakolás hatásos a száraz bőr tüneteinek enyhítésére.
Az őszi arcpakolás házilag minden hozzávalóját megtalálhatjuk a hűtőben vagy a spájzban. Ősszel használhatunk szőlőt vagy almát is. Hozzávalóként választhatjuk még a banánt, a tejet vagy akár a vörösbort is. Ha arcunkat meleg törölközővel letakarjuk, akkor a hatóanyagok jobban felszívódnak.