Tészta házilag

Ha sok személyre szeretnénk főzni, akkor a tésztát érdemes otthon elkészíteni, mivel sokkal olcsóbb, és ami még fontosabb, mi magunk győződünk meg arról, hogy mi kerül bele. Tésztát házilag nagyon könnyű készíteni, és nem is igényel sok hozzávalót. Először is szükségünk van egy kiló lisztre, 5 tojásra, két kanál sóra és 2 dl vízre.

Ahhoz, hogy tésztát készítsünk házilag, az összes hozzávalót össze kell keverni, és addig kell gyúrni, amíg kemény állagú, de gyúrható tésztát kapunk. Jobban tesszük, ha a vizet csak szép lassan keverjük a tésztához, így mi magunk szabályozzuk az állagát, így nem sikerül túl lágyra.

Tészta házilag

Tészta házilag

A tészta házilag való készítésénél figyelni kell arra, hogy milyen típusú tésztát szeretnénk készíteni. Ha levest szeretnénk főzni belőle, akkor víz nem kell bele, csak tojást keverjünk hozzá, és nagyon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát. Ezután hagyjuk száradni, majd egy éles késsel nagyon vékonyra vagy olyan formájúra szeleteljük, amilyenre mi szeretnénk.

Miután kész a házilag készített tészta, mindig hagyjuk száradni legalább 4-5 órát. Közben többször is forgassuk át, hogy mindkét fele kiszáradjon. A szeletelés és kiszáradás után igyekezzünk minél gyorsabban kifőzni a tésztát sós vízben. A házilag készített tésztánkat nyugodtan raktározhatjuk hónapokig is, ugyanolyan marad az állaga.

 

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013