A nutella mindenki által kedvelt édesség, de sajnos a boltban kapható változatok egyre drágábbak. Azonban nem kell elkeserednünk, házilag pillanatok alatt készíthetünk a boltban kapható üveges változatnál sokkal olcsóbbat és finomabbat. Így abban is biztosak lehetünk, hogy kevesebb tartósítószert fog a termék tartalmazni. Sajnos az alapanyagokat a boltban kell megvásárolnunk, így teljes mértékben házilag sem tudunk “bio” nutellát készíteni. A nutella készítés menete nagyon egyszerű.
Szükségünk lesz:
10 dkg nem sós mogyoróra
1 tábla étcsokoládéra
7 dkg margarinra
9 dkg porcukorra
1 dl sűrített tejre (ne legyen cukrozott)
Első lépésként le kell a mogyorót darálnunk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk. Ez a lépés rendkívül fontos, hiszen ettől függ majd a kész nutellakrém egyenletessége. Ezután a finomra darált mogyorót el kell keverni a porcukorral. A margarint kicsit megolvasztjuk (például mikróban). A csokit gőz felett olvasztjuk meg. Mikor már megfelelően megolvadt hozzákeverjük a megpuhult margarint, majd a sűrített tejet is beletesszük. Ezt a keveréket kell a már cukrozott mogyoróhoz önteni, és addig kevergetni, amíg krém állagú masszát nem kapunk.
Ha kész, akkor üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. Ne ijedjünk meg ha sokkal sötétebb lesz a házilag készített nutella, a boltokban kapható változatoknál. Ennek az lehet az oka, hogy a házilag készült termék sokkal több igazi csokoládét tartalmaz.