Gumicukor készítése házilag

Sok olyan étel receptjével találkoztam már, amelyről korábban azt hittem, hogy házilag lehetetlen elkészíteni. Többek között ilyen volt a gumicukor is. Mielőtt megláttam ezt a receptet, nem hittem, hogy a gumicukor ilyen egyszerűen elkészíthető házilag is. Az a legjobb benne, hogy a bolti gumicukorral ellentétben ebből kimaradnak a mesterséges színezékek és ízfokozók, tehát gyermekünknek is bátran adhatjuk. Persze ez a házilag elkészített változat sem helyettesítheti a megfelelő táplálkozást.

Gumicukor

Gumicukor

A gumicukor készítéséhez szükségünk lesz 3 × fél liter különböző ízű gyümölcslére, fél liter tejre és 100 g zselatinra. A gyümölcslevek kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy különböző színűek legyenek. Például az első lehet áfonyalé, fekete ribizlilé vagy esetleg kék szőlőlé is. Ha pirosat is szeretnénk ahhoz málna, cseresznye vagy eperlevet használjunk. A gumicukrok között található általában sárga színű is, melyet almalé vagy szőlőlé segítségével tudunk elkészíteni.

A gyümölcsleveket, melyek lehetnek házilag elkészítettek is, külön-külön 25 dkg zselatinnal fel kell forralnunk. Közben állandóan kevergetni kell, majd a forralás végén a keletkezett habot le kell szedni. Ezután külön edényekbe kell tölteni a főzeteket. Miután a hűtőszekrényben megdermedt kivesszük az edényből és kis kockákra kell vágni. Ezeket újra egy edénybe rakom, és ráöntöm az a lehűtött tejet, melyet előtte 25 dkg zselatinnal felforraltam és szintén lehaboztam. Ezután ismét hűtőbe teszem egy éjszakára, majd tetszőlegesen lehet darabolni.

  
Iktatva: Receptek Címkék: 

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012