Mákos guba készítése házilag

A mákos guba egy nagyon közkedvelt édesség a magyarok körében. Többfunkciósnak is mondható, mert egy kiadós leves, például babgulyás után második fogásként is fogyasztható. Az a jó benne, hogy nagyon könnyen elkészíthető házilag is, így a kezdő szakácsok is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.

Mákos guba készítése házilag

Mákos guba készítése házilag

Nem utolsó sorban kevés alapanyag kell a mákos guba elkészítéséhez és sok időt sem vesz igénybe. Az alapanyagok általában minden háztartásban megtalálhatóak, így agyon előre el sem kell tervezni, hogy mikor szeretnénk mákos gubát készíteni a családnak vagy akár csak magunknak. A házilag készített mákos guba hozzávalói a következőek: 4 kicsit már száraz kifli, 6 dl tej, porcukor, vaníliás cukor, 2 tojás, 10 dkg mák.

Az elkészítés menete a következő házilag: A megszáradt kifliket karikázzuk fel, a tejet tegyük a tűzhelyre és kezdjük el melegíteni. Keverjük el a porcukor felét a tojásokkal, majd öntsük a tejbe. Tegyük bele a vaníliás cukrot is. E helyett lehet vanília aromát is használni. A tej miután egy kicsit megmelegedett a kifli darabokat forgassuk meg benne, hogy megszívják magukat.

A mákot daráljuk le és keverjük el a porcukor másik felével. A tejes kifliket kivajazott jénai tálba tegyük, majd forgassuk össze a darált mákkal. Előmelegített sütőben süssük körülbelül fél óráig, majd rögtön tálalható is ez a házilag is könnyen elkészíthető édesség.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014