A szervezet lúgosítása házilag

A szervezet lúgosítása nagyon fontos, mert a savas szervezet számos megbetegedés forrása lehet.  Étrendünk sajnos olyan, hogy a bevitt élelmiszerek a savas irányba tolják el a szervezetet, ezért nagyon fontos odafigyelnünk a lúgosításra, amely házilag is könnyen megoldható, gyógyszerek és mesterséges készítmények nélkül. A lúgosításnak pozitív hatása is van amellett, hogy védjük a szerveinket a megbetegedésektől, ugyanis a savas szervezet sokkal fáradékonyabb.

Lúgosító ételek

Lúgosító ételek

A lúgosítási folyamat házilag igen egyszerű. Az első és legfontosabb dolog, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk.  Általában napi 3-3,5 litert javasolnak a szakemberek, de a testtömegünk függvényében a szervezet akár nagyobb mennyiséget is megkövetelhet. Fontos, hogy a folyadékbevitel alatt ne a cukros üdítőket vagy a kávét értsük. Vizet vagy házilag jó minőségű teafűből főzött, cukor nélküli teákat fogyasszunk.

Az ételek megválasztása is döntő a szervezet elsavasodása szempontjából. A kenyér, a gabonafélék, a tésztafélék mind-mind a savas irányba tolják el a szervezetet. A zöldségek és gyümölcsök, valamint a húsok azonban nagyon kedvező hatással vannak a szervezetre. Ezekből az alapanyagokból házilag is könnyedén, rövid idő alatt készíthetünk egészséges ételeket.

A testmozgás is nagyon fontos, és ez nemcsak a szervezet lúgos irányba tolását segíti elő. A rendszeres mozgás javítja a vérkeringést, segít az izmokat és izületeket megfelelő, egészséges állapotba tartani. Ráadásul ha megtaláljuk a nekünk megfelelő sportot, akkor még a közérzetünk is javulhat.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013