Csokiöntet házilag

Készítsünk fagylaltra, süteményre, palacsintára vagy piskótára csökiöntetet házilag, hiszen egyszerűen és kevés időráfordítással feldobhatjuk vele a finomságok ízét, s ezáltal hangulatunkat. Többféle egyszerű recept is rendelkezésünkre áll, mi most bemutatunk ezekből kettőt. Nincs szükség nagy befektetésre, minden konyhából kikerülnek a hozzávalók.

Az első recept szerint szükségünk lesz: 0,75 csésze cukrozatlan kakaóporra, 1,75 csésze fehér cukorra, 1,25 csésze vízre (helyettesíthető tejjel) és egy kiskanál vaníliaeszenciára. Elkészítése: Közepes láng fölött egy edénybe keverjük össze a kakaóport, cukrot és vizet (vagy tejet). Ahogy főni kezd, forraljuk még egy percig, utána vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát lassú kevergetés mellett. Ízlés szerint hidegen vagy melegen fogyasztható.

Csokiöntet házilag

Csokiöntet házilag

A következő recept hozzávalói: 250 ml tej, 250 ml víz, 300 gr cukor, 70 g keserű kakaó, 150 gr jó minőségű étcsokoládé és 2 evőkanál vízben elkevert 10 gr kukoricakeményítő. Elkészítése: Alacsony lángon főni tesszük a tejet, és simára keverjük benne a cukrot és kakaót. Amikor forrni kezd, adjuk hozzá a vízben elkevert kukoricakeményítőt. Forraljuk egy percig, majd adjuk hozzá a reszelt vagy apróra darabolt étcsokoládét. Amikor az étcsoki is szétolvadt benne, elzárjuk a lángot, és hagyjuk a csokiöntetet kihűlni.

Ha kihűlt, szétnyomjuk az esetleg képződött csomókat, majd üvegedénybe vagy befőttes üvegbe töltve hűtőbe rakjuk, ahol három-négy hétig is eláll. Egyik legfinomabb csokiöntet házilag, érdemes kipróbálni! Jó étvágyat!

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013