A dobostorta körülbelül 2 óra hossza alatt könnyen elkészíthető házilag is. A tésztája a szokásos 6 tojásos piskótatészta. A tojásokat külön kell választani, majd a 6 db tojássárgáját 6 evőkanál lisztel el kell keverni. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral felverjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze belekeverjük a tojássárgás lisztes alapunkhoz. Ezután már csak még egyszer annyi lisztet kell belekevernünk a masszába és kész is van a házilag sütött dobostorta alaptésztája.
A tésztából 6 db egyforma piskótalapot kell sütni. Ez a művelet kicsit időigényes, mert a lapokat egyesével kell megsütnünk és egy-egy lap készre süléséhez 8-10 percre van szükség. Azonban megéri rászánnunk az időt, mert a házilag készített tortalapnak nincsen párja. Miután kisültek a lapok és kitettük őket hűteni, elkészítjük a dobostorta krémjét.
Ehhez 30 dkg kristálycukorra, fél liter vízre, 30 dkg vajra és 3 dkg kakaóporra lesz szükségünk. Kezdésnek a cukros vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és úgy adjuk a házilag készülő krémhez a margarint. Ezután hagyjuk kihűlni, majd beleszitáljuk a kakaóport és habosra keverjük.
Ezután a kisült lapok közül 5 darabot megkenünk a krémmel és egymásra rakjuk őket. A hatodik lap lesz a dobostorta teteje, de erre már nem krém kerül, hanem a szintén házilag készült máz. Ehhez 12 dkg mokkacukrot kell felolvasztani és megpirítani állandó kevergetés közben. Miután rákentük a hatodik lapra, azt fel kell vágnunk és utána lehet rátenni a torta tetejére.