A sajtos tallér mindenkinek nagy kedvence. A boltokban kapható kínálat között találunk finom és kevésbé finom változatokat is, azonban ha otthon házilag készítjük el magunknak, akkor a siker garantált. Vastag, ropogós finom rágcsálnivaló lesz a végeredmény. És most jön az extra tipp: kétféle sajttal készítve még finomabb lesz, ráadásul a vendégek rögtön elkezdek találgatni miért is finomabb ez a sajtos tallér a többinél.
Kis idő után nyugodtan elárulhatjuk a titkot: a dupla (kétféle) sajt miatt. A házi dupla sajtos tallér hozzávalói a következőek: fél kg búzaliszt, 12 dkg margarin, 1 tojás, 1 zacskó sütőpor, egy kis só ízlés szerint, 5 dkg trappista sajt reszelve és 5 dkg füstölt sajt reszelve, 1 kis pohár tejföl, 1 evőkanál étolaj és 1 evőkanál köménymag, annak, aki szereti. A tészta összeállítása nem tart sok ideig.
Első lépésben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is beledolgozva tésztát gyúrunk belőle. Érdemes kisebb darabokra szétszedni és golyókat formázni belőle, hogy könnyebben lehessen a tallérsütőbe rakni a házi tésztát.
A házi dupla sajtos tallér készítésének a sütés a legjobban időigényes része, főleg ha sütés közben a kész tallérok folyamatosan tűnnek el a tányérról. De ez legalább mindenképpen jó jel, hiszen ez azt jelzi, hogy finom lett a végeredmény.