Egy olasz finomság: tortellini házilag

A tortellini igazi olasz finomság, érdekes történelemmel a hátterében, gasztronómiai különlegesség. A tortellinit házilag elkészíteni nagyon egyszerű, sokféle recept közül választhatunk. Eredetileg hússal töltik, és paradicsomos vagy tejfölös szósszal tálalják, ám nagyon sokféle módon elkészíthetjük.

A tortellini elkészítéséhez csak lisztre, tojásra, olívaolajra, sóra és a töltelékre lesz szükségünk. 5 bögre lisztet, 5 tojást a 2 evőkanál olívaolajat és egy kis sót vízzel összekeverünk, és addig gyúrjuk, amíg gyúrható tésztát kapunk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl lágy! Ezután elosztjuk hat részre és kinyújtjuk nagyon vékonyra, majd hagyjuk száradni.

Tortellini házilag

Tortellini házilag

A tortellini elkészítéséhez szükségünk lesz töltelékre. Mi magunk döntjük el, hogy milyent választunk: készíthetünk zöldséges, spenótos, rikottás tölteléket, de tölthetjük gombával, sajttal, sonkával vagy hagymával. A tésztalapra, miután kiszáradt, egy evőkanállal kimérjük a tölteléket, majd a másik tésztalappal leborítjuk. A töltelék körül elvágjuk, és ujjainkkal lenyomkodjuk a széleit. Kis párnácskákat kapunk, amit majd lobogó, sós vízben főzzük 2 percig.

A házilag történő tortellini elkészítéséhez nincs szükség sok alapanyagra, mégis nagyon finom. Hogy még jobban feldobjuk, társítsuk szósszal, azzal még ízletesebb lesz. Készíthetünk tejfölös szószt a következőképpen: olajban pirítsunk meg egy cikk fokhagymát, tegyünk bele egy kis sót és borsot, majd egy doboz tejfölt. Ebbe öntsünk bele egy kis sűrített paradicsomot, és máris tálalhatunk. A tetejére reszelhetünk sajtot, az még ízletesebbé teszi a tortellinit.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013