A görögdinnyét mindenki szereti. Azonban van egy tévhit, amelyet sokan hibásan vélnek tudni. A görögdinnye nem gyümölcs, hanem zöldség. Ez a tény azonban nem változtat azon, hogy nagyon finom és rendkívül egészséges. Nyáron a nagy melegben kifejezetten jól esik, leves helyett is fogyasztható.
Nyár közepén jelennek meg az első görögdinnyék az árusoknál, azonban ezek még általában külföldről behozottak. Ha szeretnénk valójában mézédes és jó minőségű görögdinnyét fogyasztani, akkor termeszthetünk magunknak házilag vagy vásároljunk kis kereskedőktől, akik szintén házilag maguk termeszti meg a portékájukat.
Ha házilag a palántálós módszert választjuk, akkor április közepe körül kell a magokat elültetnünk. Szabad földbe ilyenkor még nem szabad őket kiültetni. A házi palánták első lépése, hogy ki kell csíráztatni a magokat. Ha ez kész, akkor lehet őket kb. 5 cm mélyre a földbe ültetni. Házilag a palánták nevelése addig tart, amíg kb. öt levél nem lesz rajtuk. Ez körülbelül a magok elültetése után egy hónappal következik be, így május közepén már ki lehet ültetni a házilag nevelt palántákat a szabad földbe.
Kiültetéskor fontos, hogy megfelelő minőségű földbe kerüljenek a palánták. A kiásott lyukak aljára tegyünk mindenképpen komposzttal elkevert földet. Miután kiültettük a házilag növesztett görögdinnye palántákat, már csak annyi dolgunk van, hogy rendszeresen öntözzük őket, meg eléggé vízigényesek.