Gombaleves készítése házilag

A gombaleves egy igazán laktató levesféle, mely házilag is nagyon könnyedén elkészíthető. Egy dologra szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, gombát csakis megbízható forrásból szerezzünk be. Ilyenek lehetnek a boltok, szupermarketek, illetve a vásárcsarnokok. Sok piac mellett hivatásos gombavizsgálók dolgoznak, akik díjmentesen ellenőrzik nekünk a beszerzett gombánkat.

Gombaleves készítése házilag

Gombaleves készítése házilag

A házilag elkészített gombaleves hozzávalói: 30 dkg gomba, például csiperke, 1 vöröshagyma, zöldségek ízlés szerint (sárgarépa, zeller, fehérrépa), petrezselyem, só, bors, pirospaprika olíva olaj. Az első lépés házilag a gombafejek megtisztítása. Ezután vágjuk össze őket egyenlő nagyságú darabokra. A forma itt nem lényeges, válasszuk ki tetszés szerint.

Ezután a hagymát és a kiválasztott zöldségeket is pucoljuk meg és vágjuk fel apró darabokra. A lábosba öntsük bele az olajat, amelyben a házi gombalevest szeretnénk elkészíteni, majd dinszteljük meg a hagymát. Ha kész tegyük bele a zöldségdarabokat és a gombát is, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.

Ezután a gyorsabb forralás érdekében le is fedhetjük a lábosunkat fedővel, de még előtte ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Amíg a zöldségek megpuhulnak, készítjük el házilag a rántást, amit a főzés végén a szokásos módon adagoljunk a levesünkhöz. Tetszés szerint például galuskával gazdagítható.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014