A palacsinta gyerekkora óta minden felnőtt kedvence. Rendkívül sok változata létezik. Lekváros, kakaós, diós, túrós, mákos. Léteznek különleges változatai is a palacsintának. Egyik ilyen a Gundel palacsinta. Ha valaki jártas már a palacsintasütésben, akkor nyugodtan próbálkozzon meg ezzel is házilag, biztos sikere lesz vele otthon.
A Gundel palacsinta alapja is ugyanaz a tészta, mint az összes többi palacsintánál. A jól bevált házilag sütött palacsintákat készítsük el. Miután kisütöttük őket, akkor egy diós krémet és egy csokiöntetet kell még készítenünk, hogy igazi, eredeti Gundel palacsintát tudjunk házilag feltálalni.
A diós töltelékhez 12 dekagramm diót daráljunk le, majd keverjük el 8 dekagramm porcukorral. Ezután tegyünk fel egy kisebb lábosban 1 deciliter tejet és forraljuk fel. Miután felforrt vegyük le a tűzről és még keverjük bele a porcukros diót. Kevergetés közben tegyük vissza a tűzre, de most már figyeljünk oda arra, hogy ne forrjon fel még egyszer a tej. Körülbelül egy percig kevergessük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, ízlés szerint tehetünk a házilag készített töltelékbe rum- illetve vanília aromát is.
A házilag készített csokiöntet sem bonyolult egyáltalán. Melegítsünk meg egy kis tejet, majd olvassuk meg benne az étcsokoládét. Miután felolvadt ízlés szerint tehetünk még bele cukrot de ne muszáj. A házi csokikrém kimondottan finom lesz ha a végén 5 dekagramm margarint is felolvasztunk benne. A Gundel palacsinta készítésének utolsó lépésként a diós töltelékkel félbehajtott palacsintákat öntsük le a csokimázzal és már tálalhatjuk is.