Ha a hús mellé valami különlegeset szeretnénk, jó megoldás lehet a tartármártás. Nagyon ízletes, és mindenféle húshoz nagyon jól talál. Házilag tartármártás nagyon könnyen készíthető. Nem kell hozzá sok hozzávaló, és biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek ízleni fog.
A tartármártás elsősorban majonézből készül. A legjobb, ha mi magunk készítjük a majonézt is, hisz akkor biztosan tudjuk, hogy nem tartalmaz tartósítószert. A kész majonézhez néhány hozzávaló szükséges még, és készen is vagyunk. Tegyünk tehát hozzá tejfölt, mustárt, citromlét, borsot, és ha szükséges, adjunk hozzá még sót (de a sózással legyünk óvatosak).
Mivel házilag a tartármártás gyorsan elkészíthető, így attól sem kell félnünk, hogy váratlan vendég esetén nem lesz mivel megkínálni. Biztosak lehetünk benne, hogy mire a hús elkészül, mi is előállítunk egy nagy tál finomságot. A vendégek is örülni fognak, hogy valami különlegeset ehetnek.
Házilag tartármártás nem csak a főtt húsok mellé kínálható, bár talán ezekkel talál a legjobban. Nyugodtan kínálhatjuk akár grillcsirkéhez vagy épp egy jó sertéstarja mellé. Ha mi készítjük otthon, elkerülhetjük a bolti változatban megtalálható adalékanyagokat. Ha vegetáriánusok vagyunk, akkor is jó választás, hisz a rántott zöldségek is finomabbak ettől a mártástól. Kipróbálhatjuk, hogy majonéz helyett a salátára ezt tegyünk, nagyon különleges ízhatást kapunk.