Hamburger zsemle sütése házilag

A hamburgert mindenki nagyon szereti. A régi manapság retrónak nevezett hamburgerben egy vagy két darab húspogácsa, sajt és különböző zöldségek voltak. Paradicsom, uborka, hagyma, esetleg csalamádé. Sokan ketchuppal és mustárral eszik.

Hamburger zsemle sütése házilag

Hamburger zsemle sütése házilag

Manapság ha elmegyünk hamburgerezni nagyon nehéz dolgunk van. Akkor a választék, hogy alig bírunk dönteni. Számos újítás látott napvilágot, például a régi megszokott marhahúsból készült húspogácsa helyett, sokan csirkehússal kérik a hamburgerüket.

Magát a hamburgert összeállítani nem nehéz házilag sem. A legtöbb embert azonban mégis visszatartja valami attól, hogy házilag készítsék el a hamburgert maguknak. Ez pedig a zsemle sütése. Sok helyen kapni ma már hamburgerzsemlét azonban a házilag sütöttnek nincsen párja. Íme, egy egyszerű recept, amelynek áttanulmányozása után, könnyedén nekiállhatunk a házi hamburgergyártásnak.

A házilag sütött hamburgerzsemle hozzávalói a következőek: Fél kg liszt1 tojás, 1 dl tej, fél dl joghurt, fél dl olaj, 1 dkg élesztő, só és cukor. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd a kelesztés után megformázzuk belőle a zsemléket.

Sütés előtt még egy kicsit hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben 180-20 fokon arany barnára sütjük. A sütéshez körülbelül 20 percre lesz szükség. A hőmérsékletet végig tartsuk magas hőfokon. Ha van otthon szezámmagunk, akkor érdemes a házilag készített zsemlék tetejét még sütés előtt megszórni.

  
Iktatva: Receptek Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013