Hamburgerhús készítése házilag

A hamburgert mindenki szereti, azonban a gyors éttermekben kaphatóak meg sem közelítik az egészséges és igazán finom változatokat. Ezek rengeteg ízfokozót tartalmaznak (emiatt sokan szeretik őket), valamint viszonylag olcsón meg lehet őket vásárolni. Azonban ha vesszük a fáradságot, akkor otthon is készíthetünk hamburgert magunknak.

A házilag készített hamburger „legnehezebb lépése” a finom húspogácsa elkészítése. A buci sütésére nem sokan vállalkoznak, de ez nem is baj, az megvehető a boltban is. Azonban a hamburgerhúst készítsük el házilag, annak ellenére, hogy az is kapható kész állapotban a boltokban. A hamburgerhús akkor az igazi, a marhahúsból készítjük, de akkor sem történik baj, ha sertéshúst használunk.

Hamburgerhús

Hamburgerhús

Meg kell jegyezni, hogy ma már mindenféle hamburger kapható a csirkéstől a vegetáriánusig bezárólag. Ha azonban házilag a hagyományos változatot szeretnénk elkészíteni, akkor fél kg darált húst kell vennünk és azt befűszerezni. Tegyünk bele apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, egy kis olíva olajat, esetleg egy tojást, valamint mustárt és ketchupot vagy paradicsompürét. A befűszerezett húst 2-3 órára hűtőbe rakjuk, majd felforrósított olajban készre sütjük.

Ha kész a bucikat kettévágjuk, rátesszük a házilag sütött hamburgerhúst, egy szelet sajtot, majd a zöldségeket. A leggyakrabban hagymával, paradicsommal és uborkával fogyasztják, de van aki csalamádét rak bele, és úgy is nagyon finom lesz.

  
Iktatva: Receptek Címkék: 

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013