A nyár nagy slágere, a gyerekek igazi kedvence a hűs jégkrém. Jégkrém házilag is készíthető, nem kell hozzá sem fagyigép, sem nagy tudás. Szükséges néhány joghurtos pohár vagy jégkrémforma, egy-két hozzávaló és egy kevés ráfordított idő.
A jégkrém házilag többféleképpen készülhet. Van az egyszerű alaprecept, amikor a gyümölcsös joghurtot fagyasztjuk le. Ha kétféle joghurtból készül, akkor még mókás is a kinézete. Talán ez a legismertebb és legkönnyebben elkészíthető. A vizes alapúak is közkedveltek, melyek elkészítéséhez mindössze egy kevés gyümölcslére van szükség. Ezt lehet még fokozni, ha a pohár vagy forma alját megrakjuk gyümölccsel, majd erre töltjük a gyümölcslevet. Szúrhatunk bele pálcikát vagy kis műanyag kanalat.
Vannak, akik a krémes változatot kedvelik. Számukra jó választás a tejszínes jégkrém, melyhez a tejszínt porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk ízlés szerint porcukrot vagy vaníliás cukrot, esetleg kakaóport. Ha kedvünk tartja, akkor dúsíthatjuk gyümölccsel is.
A jégkrém házilag készített változata is bevonható csokival. Először meg kell várni, hogy fagyjon meg a jégkrém, majd olvasztott csokiba mártva, a fagyasztóba téve 2-3 órát még fagyasztjuk. Tárolni is lehet a jégkrémet, hisz ha egyenként zacskót húzunk rá, akkor jó pár hétig van mit elővenni, ha valaki megkívánja, vagy ha vendégeink érkeznek.