Kalóriaszegény pattogatott kukorica készítése házilag

A mozizás elengedhetetlen kelléke a pattogatott kukorica. Sokan csak filmnézés közben fogyasztják, de izgulnak, mert nem éppen egy kalóriaszegény ropogtatnivaló. Szerencsére ma már házilag is könnyen elkészíthető, így nem kell feltétlenül moziba mennünk, ha a filmnézés mellé pattogatott kukoricát szeretnénk enni. Sokan házilag még mindig a mikrós változatot választják az egyszerűsége miatt.

Kalóriaszegény pattogatott kukorica készítése házilag

Kalóriaszegény pattogatott kukorica készítése házilag

Mikróban pár perc alatt készen van a pattogatott kukorica. Ezek a termékek azonban tele vannak ízfokozóval és felesleges színezőanyagokkal, valamint a legtöbb esetben túlfűszerezettek. Sokan nem is gondolnak arra, hogy házilag milyen egyszerűen el lehet másképpen is készíteni a pattogatott kukoricát. Ha valakinek van otthon pattogatott kukorica készítő gépe, akkor abba csak bele kell önteni a megfelelő mennyiséget és elindítani.

A szerkezet áram segítségével meleg levegőt fúj a kukoricaszemekre és ettől könnyedén kipattognak. Ennek egyetlen hátránya van, hogy ebben a gépben nem lehet ízesíteni, mert eltömődnének a levegőt fújó lyukai. Előnye viszont, hogy finom és kalóriaszegény rágcsálnivaló készíthető így. Ha mégis ízesített, de kalóriaszegény pattogatott kukoricát szeretnénk házilag készíteni, akkor erre is van lehetőség. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olíva olajat és forrósítsuk fel jól. Ha már serceg, mehet bele a kukorica, majd tegyünk rá mindenképpen egy fedőt, amely pontosan illeszkedik a lábosra.

Fontos, hogy időnként meg kell mozgatni, nehogy odaégjen. Fűszerezhetjük is, de csak akkor tegyük bele a lábosba, ha már elkezdett pattogni, mert különben könnyen odaéghet, főleg a piros paprika. Az így elkészített házi pattogatott kukoricát fogyaszthatjuk nyugodtan délután is, mert sokkal kalóriaszegényebb, mint a bolti túlízesített változatokban.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015