Karácsonyi sütemények házilag

A karácsony kellemes hangulatához nemcsak az ajándékok tartoznak, hanem a finom, illatozó sütemények is. A karácsonyi sütemények házilag készített változatai nemcsak finomabbak a bolti sütiknél, hanem amíg sül, igazi karácsonyi hangulatot is teremt. A süteményeket leginkább a vanília, fahéj, szegfűszeg ízei varázsolják ünnepélyessé. Ezekből bármelyiket is használjuk, biztosak lehetünk a sikerben.

A karácsonyi sütemények házilag készített lehetőségei közül talán a legismertebb a fatörzs torta. Ezt a legkönnyebb elkészíteni, hisz csupán a meleg piskótalapot föl kell csavarni, majd megvárni, míg kihűl. Közben elkészítjük a csokoládés-diós krémet, a meghűlt piskótalapot megtöltjük vele, majd újra felcsavarjuk, végezetül pedig alaposan megszórjuk porcukorral. A mézes, krémes, a különböző apró sütemények mind igazi karácsonyi finomságok. A karácsonyi asztalra való még a mézes-diós kenyér, vagy a gyömölcskenyér.

Karácsonyi sütemények házilag

Karácsonyi sütemények házilag

A mézeskalács már hosszú ideje a karácsonyi sütemények házilag készíthető változatai közül a legismertebb és a legkedveltebb. A finom mézes gyúrt tésztát kisodorjuk, karácsonyi formákkal kivágjuk, megsütjük, majd ízlésünk szerint dekoráljuk. A cukormáz, a kandírozott narancshéj, a dió-mogyoró darabok mind hozzá tartoznak a mézeskalácshoz. A mézeskalács díszdobozban ajándéknak is kiváló.

Amellett, hogy a karácsonyi sütemények házilag készítve ízletesek és egészségesek, kiváló családi program is, hisz ha a család apraja-nagyja együtt készíti, jó móka is lehet. Ha a barátnőket hívjuk át egy kis sütögetésre, akkor a narancsos-fahéjas forralt borról ne feledkezzünk meg.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013