Cikkek a(z) Konyha és Otthon házilag kategóriából
Mivel életünk nagy részét a konyhában töltjük és a legtöbb pénz az étkezésre megy el, jogosan merül fel az bennünk a kérdés, hogy milyen módon tudnánk pénzt és emellett időt spórolni. A házilag alkalmazható fortélyokat szinte megszámolni sem lehet, mindenki talál közöttük kedvére valót. Az otthon készített ketchuptól, a fagyin át a házi sajtokig minden elkészíthető a saját konyhánkban is.
Paradicsom eltevése házilag
A nyár egyik nagy slágere a finom, lédús paradicsom. Nagyon kevesen vannak, akik nem szeretik. A paradicsom eltevése házilag nemcsak olcsóbb, de biztosak lehetünk abban is, hogy csak azt tartalmaz, amit beleteszünk. A paradicsom eltevése házilag nem nehéz. Lényeges, hogy bármelyik módszert választjuk, jó alaposan mossuk meg a paradicsomot, és…
Fánk sütése házilag: tippek és trükkök
A fánkot mindenki szereti.Ezt az édesség annyira finom, hogy ne csak farsangkor fogyasszuk, hanem az évben bármikor! Egyre azonban vigyázzunk, a szalagos fánk melegen a legfinomabb, ezért mindig közvetlenül az étkezés előtt süssük ki. A tökéletes fánk titka nem a hozzávalók mennyiségében rejlik. Apró trükkökkel készíthetjük el a világ legfinomabb…
Savanyítás házilag
Savanyítani nagyon gyakran szoktunk a konyhában.Erre használhatunk a boltokban kifejezetten erre a célra alkalmas készítményeket, azonban számtalan természetes megoldás is kínálkozik házilag a savanyításra. Mindenki konyhájában megtalálható a tejföl, az aludttej, a joghurt, a kefir, a citrom- vagy narancslé, illetve savanykás gyümölcsök. Ha a savanyító szert is magunk szeretnénk elkészíteni,…
Csokoládéfolt eltávolítása házilag
A csokoládénak rengeteg fajtája létezik.Táblás, kicsi, nagy, tej, ét fekete, fehér. A csokoládét mindenki szereti. Azonban van olyan, hogy vagy a ruhánk vagy a szobában például a szőnyeg vagy valamelyik bútor is “találkozik” a csokival. Ilyen esetben sem kell megijednünk, mert a csokifolt kiszedésének számtalan házilag könnyen alkalmazható módszere ismert….
Pólónyomtatás házilag
A különböző boltban kapható, vicces feliratú pólók nagy népszerűségnek örvendenek. Kérésre, megrendelésre elég sok mindent elkészítenek már. A pólónyomtatás házilag is megoldható. Kell hozzá egy jó nyomtató, meg vasalható papír. A házilag történő pólónyomtatás első lépése, hogy válasszunk ki egy nekünk tetsző mintát vagy feliratot. A vasalható papírra nyomtassuk ki,…
A keleti ízvilág egyik alapanyaga: tahini házilag
A tahini egy keletről származó ízletes krém, melyet főként salátaszószok elkészítéséhez használnak. A tahinit házilag is elkészíthetjük, és egy igazi, különleges keleties ízvilágot tapasztalhatunk meg általa. A szezámmagot megpirítjuk olaj nélkül egy serpenyőben, egészen addig, amíg aranybarna lesz. Ezután hagyjuk kihűlni, és miután kihűlt, leőröljük lisztes állagúra. Amikor ez megvan,…
Gyermekkorunk kedvence: törökméz házilag
A törökméz lényegében házilag készített cukorka, amely nagyon sokunk gyermekkori kedvencévé vált. A törökmézhez szükségünk lesz egy nagyobb edényre, egy-két kanál mézre, 2 deci cukorra és egy kis szódabikarbónára. Az edénybe belerakjuk a cukrot és a mézet, és addig pirítjuk, amíg folyékonnyá válik. Arra nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg,…
Egy olasz finomság: tortellini házilag
A tortellini igazi olasz finomság, érdekes történelemmel a hátterében, gasztronómiai különlegesség. A tortellinit házilag elkészíteni nagyon egyszerű, sokféle recept közül választhatunk. Eredetileg hússal töltik, és paradicsomos vagy tejfölös szósszal tálalják, ám nagyon sokféle módon elkészíthetjük. A tortellini elkészítéséhez csak lisztre, tojásra, olívaolajra, sóra és a töltelékre lesz szükségünk. 5 bögre…
Tészta házilag
Ha sok személyre szeretnénk főzni, akkor a tésztát érdemes otthon elkészíteni, mivel sokkal olcsóbb, és ami még fontosabb, mi magunk győződünk meg arról, hogy mi kerül bele. Tésztát házilag nagyon könnyű készíteni, és nem is igényel sok hozzávalót. Először is szükségünk van egy kiló lisztre, 5 tojásra, két kanál sóra…
Tejszínhab készítése házilag
A tejszínhab készítéséhez házilag két fontos alapanyagra van szükség: tejszínre és cukorra. Az adagot mi magunk is szabályozhatjuk, minden deci tejszínhez egy nagy kanál cukrot mérve. A tejszínt nagyon hűtsük le, előtte legalább 4 órával tegyük be a hűtőbe. Ezután mérjük ki az adagokat, és máris nekiláthatunk. A tejszínhab készítése…
Legutóbbi hozzászólások