Cikkek a(z) Konyha és Otthon házilag kategóriából
Mivel életünk nagy részét a konyhában töltjük és a legtöbb pénz az étkezésre megy el, jogosan merül fel az bennünk a kérdés, hogy milyen módon tudnánk pénzt és emellett időt spórolni. A házilag alkalmazható fortélyokat szinte megszámolni sem lehet, mindenki talál közöttük kedvére valót. Az otthon készített ketchuptól, a fagyin át a házi sajtokig minden elkészíthető a saját konyhánkban is.
Paradicsompüré házilag
Mindenkinek elevenen él még az emlékeiben a menzán kapott paradicsomleves íze betűtésztával. Nem igazán volt közkedvelt. Ha a paradicsompürét házilag készítjük el, akkor sokkal finomabb, tartalmasabb levest kapunk, vagy épp szószt készíthetünk belőle az olasz tésztánkra. Friss, jó érett paradicsomokat használjunk a paradicsompüré házilag való készítésénél. Alaposan mossuk meg őket,…
Gesztenyepüré házilag
Az ünnepi asztalról már szinte elmaradhatatlan a gesztenyés bejgli. Boltban könnyen beszerezhetünk gesztenyepürét, de amit otthon készítünk, az sokkal finomabb. Gesztenyepürét házilag készíteni nem nehéz, csak pepecselős munka, ám biztosak lehetünk abban, hogy a bolti meg sem közelíti azt, amit otthon mi magunk készítünk. Gesztenyepürét házilag csak nagy, fényes gesztenyeszemekből…
Túrókrém házilag
Nyáron a nagy melegben nem is esik semmi jobban, mint egy pohár túrókrém házilag elkészítve. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell órákat a tűzhely mellett állni. Állagra is variálható, hiszen ha darabosan szeretjük, csak villával tőrjük össze, de ha sima, igazi túrókrémet szeretnénk, kézi robottal pár percig verjük. A túrókrém házilag…
Gluténmentes kenyér készítése házilag
Manapság egyre több helyről hallani, hogy a fehér lisztben található glutén nem egészséges. Emiatt sokan próbálnak meg úgy étkezni, hogy ezt az alkotóelemet elkerüljék. Azok mellett akik egészségesebben akarnak élni, vannak olyanok is akik érzékenyek a gluténra és ezért nem ehetnek fehér lisztből készült kenyeret. A következőekben egy házilag is…
Túró Rudi házilag
A gyerekek (és nemcsak) egyik nagy kedvence a méltán népszerű Túró Rudi. Ez a fajta édesség viszonylag egészséges, hisz nagy részben túrót tartalmaz. Túró Rudi házilag is könnyen készíthető. Kis fantáziával és türelemmel az alapreceptet tovább fejleszthetjük, így egy igazi családi kedvencet készíthetünk belőle. A Túró Rudi alapja a jó…
Praliné házilag
Az alábbiakban egy olcsó, könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom és különleges édesség elkészítési módjairól olvashatunk, melyet minden korosztály – különösen a gyerekek – örömmel fogyaszt majd. Így készül a praliné házilag az egyik legegyszerűbb recept alapján: Alacsony lángon felolvasztunk 250 g keserű- vagy tejcsokoládét (ízlés szerint) figyelve arra, hogy ne…
Majonéz készítése házilag
Bizonyára sokunk kedvencei közé tartoznak a majonézes ételféleségek, ugyanakkor sokan nem szeretik azt a majonézt, amit az üzletben lehet kapni. A majonézt rengeteg ételhez felhasználhatjuk: öntetként, szószként, salátákra, sültek mellé, krémekhez, töltelékekhez stb. A házilag készített majonéz íze nem hasonlítható semmilyen más majonéz ízéhez. Az igazi finom, krémes majonéznek egyik…
Vanília- és csokoládé puding készítése házilag
A boltokban kapható pudingporok helyett mi magunk is készíthetünk különféle ízű pudingokat házilag. Alább a vanília- és csokipuding elkészítéséről olvashatunk. A vaníliapuding készítéséhez szükségünk lesz 4 csésze tejre, 4 tojássárgájára, 1 csésze cukorra, egy késhegynyi sóra, egy teáskanál vaníliára (esszenciára) és 2 evőkanál vajra. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját…
Gyümölcslé készítése házilag
Nagyon fontos és értékes tápanyagforrás a házilag készített gyümölcslé. Az a különbsége a bolti, akár 100%-os gyümölcslevekhez képest, hogy lényegesen több a rost a házilag készített gyümölcslevekben, így a vitaminok és ásványi anyagok koncentráltabban jelennek meg, így a felszívódásuk gyorsabb lesz. Az első és legfontosabb lépés a gyümölcsök nagyon alapos…
Fűszernövények termesztése házilag
Fűszernövényeket mindenki használ a mindennapjai során, általában szárított állapotban. A boltokban minden megkapható zacskókba csomagolva. Ha azonban kibontjuk őket, látjuk, hogy sok nagyon törmelékes, apró darabokból áll. Ennek az oka, hogy legtöbbször nem a legszebb leveleket szárítják le és teszik el. Aki már vágta le igazi növényről, például bazsalikomról a…
Legutóbbi hozzászólások