Cikkek a(z) Receptek és Otthon házilag kategóriából
A házilag készített süteményeknek nincsen párja. Ha vesszük a fáradságot és rászánjuk az időt, akkor sokkal finomabb, olcsóbb sőt egészségesebb édes és sós süteményekkel kényeztethetjük a családunkat, mint a boltban vagy akár a cukrászdában kaphatóak. A közös sütés a gyermekekkel együtt remek program is lehet anélkül, hogy bárhová el kellene mennünk otthonról.
Málnás isler készítése házilag
Az isler az egyik legkedveltebb és legfinomabb sütemények egyike. Ha szeretjük álljunk neki bátran otthon házilag is az elkészítéséhez. Senki nem állítja, hogy ez a legegyszerűbb sütemény, azonban a végeredmény megéri a fáradtságot. A házi isler készítése három lépésből áll. Elsőként meg kell sütnünk a tésztakorongokat majd össze kell ragasztanunk…
Különleges citromfűszörp készítése házilag
A citromfű közismert gyógynövény, sokan isznak rendszeresen citromfűből házilag készített teát. Karakteres íze sokak kedvence. Miért ne készíthetnénk ebből a nagyon finom illatú és ízű növényből is szörpöt házilag magunknak? Az eljárás egyáltalán nem bonyolult, menete és a hozzávalói megegyeznek bármelyik másik szörp házi készítésének a menetével. Első lépésként a…
Aromás mentaszörp készítése házilag
A tavasz és a nyár ízeit szörpökben és lekvárokban tehetjük el magunknak a télre. Az utóbbi években sok újdonság látott napvilágot, egyik ilyen az aromás mentaszörp készítése házilag.Nem elterjedt minden háztartásban, azonban érdemes megpróbálni, mert nagyon finom üdítőital készíthető belőle. A hozzávalók nem különböznek az általános szörpök hozzávalóitól. Cukor, citrom,…
Gyümölcsös jégkocka készítése házilag
A limonádét mindenki szereti. A nyári nagy melegben fokozottan megnő a fogyasztása. Sokan jégkockával teszik még hidegebbé. A jégkockák olvadásával azonban egyre hígul a házi limonádénk és így íztelenné válhat. Azonban erre is van egy jó házi praktika. Könnyen, gyorsan készíthetünk magunknak gyümölcsöt tartalmazó jégkockákat házilag. Készítsünk otthon gyümölcsöt is…
Hűsítő jégkása készítése házilag
A jégkása a fagylalt mellett a strandok közkedvelt árucikke a nagy melegben. Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy egy kis jégben és színezékben mi kerül olyan hihetetlenül sokba? Sajnos mint minden nagyon drága a strandon, de ne keseredjünk el, mert házilag is el tudjuk magunknak készíteni a hűsítő jégkását otthon,…
Egészséges zabropi készítése házilag
A házilag készített egészséges zabropi finom és tápláló is egyben. A házilag készített zabropi lehet annyira finom, sőt akár finomabb is, mint a boltokban kapható ropi. Zabropit készíteni házilag nemcsak azért éri meg, mert sokkal finomabb, hanem mert egészségesebb is. Jóval kevesebb sót tartalmaz mint bolti társai, valamint búzaliszt helyett…
Chilis csokifagyi készítése házilag
A fagyit mindenki szereti, a házi fagyi pedig különösen finom. Ha házilag készítjük el a fagyinkat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy csak a legjobb alapanyagok kerülnek bele, színezékek, tartósítószerek és más káros anyagok nem. A hagyományos fagylaltok mellett manapság egyre nagyobb az igény a különleges ízkombinációkra. Egyik ilyen nagyon szerencsés…
Bazsalikomos citromfagyi készítése házilag
A fagyit mindenki szereti, jól hűsít a melegben, ezért nyáron sok fogy belőle. A cukrászdák kínálata nagyon változó, lehet kapni tényleg finom fagylaltokat is, de valószínűleg mindenki járt már úgy legalább egyszer, hogy csalódott a megvásárolt édességben. Ahhoz, hogy ez többször ne fordulhasson elő, készítsük el magunknak a fagyit házilag….
Piros ribizli szörp készítése házilag
A piros ribizli egy nagyon kedvelt nyári gyümölcs. Ha azonban télen is szeretnénk élvezni az ízét akkor érdemes a házi ribizlilekvár készítése mellett a házi piros ribizliszörppel is megpróbálkoznunk. Sokan azért nem készítenek házilag szörpöket, mert nem szeretnek tartósítószert használni. Jó hír nekik, hogy a következő házi recept teljesen tartósítószermentes…
Nyers szamócaszörp készítése házilag
A szamócát mindenki szereti. Felhasználása nagyon széleskörű. A nyersen történő fogyasztása mellett házi lekvárok, szörpök kiváló alapanyaga a szamóca. A házi szamócaszörp úgy lesz a legfinomabb, ha nem a hagyományos főzött eljárással készítjük hanem nyers állapotban használjuk fel. A házi szamócaszörp készítésének első lépése, hogy a gyümölcsöt nagyon alaposan mossuk…
Legutóbbi hozzászólások