Cikkek a(z) Receptek és Otthon házilag kategóriából
A házilag készített süteményeknek nincsen párja. Ha vesszük a fáradságot és rászánjuk az időt, akkor sokkal finomabb, olcsóbb sőt egészségesebb édes és sós süteményekkel kényeztethetjük a családunkat, mint a boltban vagy akár a cukrászdában kaphatóak. A közös sütés a gyermekekkel együtt remek program is lehet anélkül, hogy bárhová el kellene mennünk otthonról.
Túrókrém házilag
Nyáron a nagy melegben nem is esik semmi jobban, mint egy pohár túrókrém házilag elkészítve. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell órákat a tűzhely mellett állni. Állagra is variálható, hiszen ha darabosan szeretjük, csak villával tőrjük össze, de ha sima, igazi túrókrémet szeretnénk, kézi robottal pár percig verjük. A túrókrém házilag…
Gluténmentes kenyér készítése házilag
Manapság egyre több helyről hallani, hogy a fehér lisztben található glutén nem egészséges. Emiatt sokan próbálnak meg úgy étkezni, hogy ezt az alkotóelemet elkerüljék. Azok mellett akik egészségesebben akarnak élni, vannak olyanok is akik érzékenyek a gluténra és ezért nem ehetnek fehér lisztből készült kenyeret. A következőekben egy házilag is…
Túró Rudi házilag
A gyerekek (és nemcsak) egyik nagy kedvence a méltán népszerű Túró Rudi. Ez a fajta édesség viszonylag egészséges, hisz nagy részben túrót tartalmaz. Túró Rudi házilag is könnyen készíthető. Kis fantáziával és türelemmel az alapreceptet tovább fejleszthetjük, így egy igazi családi kedvencet készíthetünk belőle. A Túró Rudi alapja a jó…
Praliné házilag
Az alábbiakban egy olcsó, könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom és különleges édesség elkészítési módjairól olvashatunk, melyet minden korosztály – különösen a gyerekek – örömmel fogyaszt majd. Így készül a praliné házilag az egyik legegyszerűbb recept alapján: Alacsony lángon felolvasztunk 250 g keserű- vagy tejcsokoládét (ízlés szerint) figyelve arra, hogy ne…
Majonéz készítése házilag
Bizonyára sokunk kedvencei közé tartoznak a majonézes ételféleségek, ugyanakkor sokan nem szeretik azt a majonézt, amit az üzletben lehet kapni. A majonézt rengeteg ételhez felhasználhatjuk: öntetként, szószként, salátákra, sültek mellé, krémekhez, töltelékekhez stb. A házilag készített majonéz íze nem hasonlítható semmilyen más majonéz ízéhez. Az igazi finom, krémes majonéznek egyik…
Vanília- és csokoládé puding készítése házilag
A boltokban kapható pudingporok helyett mi magunk is készíthetünk különféle ízű pudingokat házilag. Alább a vanília- és csokipuding elkészítéséről olvashatunk. A vaníliapuding készítéséhez szükségünk lesz 4 csésze tejre, 4 tojássárgájára, 1 csésze cukorra, egy késhegynyi sóra, egy teáskanál vaníliára (esszenciára) és 2 evőkanál vajra. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját…
Gyümölcslé készítése házilag
Nagyon fontos és értékes tápanyagforrás a házilag készített gyümölcslé. Az a különbsége a bolti, akár 100%-os gyümölcslevekhez képest, hogy lényegesen több a rost a házilag készített gyümölcslevekben, így a vitaminok és ásványi anyagok koncentráltabban jelennek meg, így a felszívódásuk gyorsabb lesz. Az első és legfontosabb lépés a gyümölcsök nagyon alapos…
Fűszernövények termesztése házilag
Fűszernövényeket mindenki használ a mindennapjai során, általában szárított állapotban. A boltokban minden megkapható zacskókba csomagolva. Ha azonban kibontjuk őket, látjuk, hogy sok nagyon törmelékes, apró darabokból áll. Ennek az oka, hogy legtöbbször nem a legszebb leveleket szárítják le és teszik el. Aki már vágta le igazi növényről, például bazsalikomról a…
Limonádé készítése házilag
A limonádét mindenki ismeri és szereti. Nincs is jobb a nyári forróságban egy pohár, hűsítő itallal kiülni a kertbe vagy az erkélyre. A limonádé azért is nagyon közkedvelt ital, mert rendkívül egyszerű elkészíteni házilag is. A kisebb gyerekek is könnyen megbirkóznak a feladattal. Az alaprecept szerint szükségünk van cukorra, citromlére…
Mogyoróvaj házilag
A mogyoróvaj nemcsak nagyon finom, hanem nagyon tápláló is. Mivel lassan emésztődik meg, sokáig távol tartsa az éhségérzetet. Magas fehérjetartalmú, szabályozza a koleszterin- és vércukorszintet, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, jó antioxidáns forrás. Ez a finom édesség, a mogyoróvaj házilag is elkészíthető 15-30 perc alatt. Hozzávalók: 250 gramm sótlan, héj…
Legutóbbi hozzászólások