Cikkek a(z) Receptek és Otthon házilag kategóriából
A házilag készített süteményeknek nincsen párja. Ha vesszük a fáradságot és rászánjuk az időt, akkor sokkal finomabb, olcsóbb sőt egészségesebb édes és sós süteményekkel kényeztethetjük a családunkat, mint a boltban vagy akár a cukrászdában kaphatóak. A közös sütés a gyermekekkel együtt remek program is lehet anélkül, hogy bárhová el kellene mennünk otthonról.
Fondant készítése házilag
A fondant legelterjedtebb felhasználási módja a kész torták díszítése. Az alaprecept segítségével egy fehér színű masszát tudunk elkészíteni, amelyet utána ízlés szerint színezhetünk annak megfelelően, hogy milyen alkalomra készítünk tortát. A házilag készített fondant nagy előnye, hogy természetes színezőanyagokat tudunk felhasználni a fehér alap színesítésére. Erre jó példa lehet a…
Joghurt készítése házilag
Joghurtot készíteni házilag első hallásra bonyolultnak tűnhet. Köztudott ugyanis, hogy a tejtermékeket baktériumok gyártják, és otthoni körülmények között ezek a “kis élőlények” nem állíthatóak elő. Azonban ha már kész joghurtot vásárolunk, akkor házilag könnyen meg tudjuk növelni a mennyiségét. Nincsen másra szükségünk csak nagyon magas zsírtartalmú tejre és egy pohár…
Tortadíszítés házilag – vajkrémmel
A házilag sütött torta mindig nagy meglepetés az ünnepelt számára, akinek készül. Mégis kevés háziasszony mer belekezdeni házilag egy torta sütésébe, mert félnek, hogy a végeredmény nem lesz olyan mutatós és finom, mintha cukrászdában vették volna. Pedig a tortadíszítés egyáltalán nem nehéz feladat. Otthon mindenkinél megtalálható alapanyagokból készült, például egy egyszerű…
Bonbon készítése házilag
A csokit mindenki szereti. A nagyobb ünnepek, mint a Mikulás, a Karácsony vagy a Húsvét elmúltával rengeteg olyan édesség marad meg, amelyet önmagában nem mindenki fogyaszt el. Ilyenek azok a csokoládék melyeket a formájuk miatt vásárolunk meg, és nincsen bennük semmilyen töltelék. Azonban nem kell elkeseredni azoknak sem, akik az…
Szaloncukor készítése házilag
A Karácsony közeledtével mindenkiben felmerül a kérdés, hogy idén milyen ízesítésű, milyen márkájú szaloncukrot vásároljon. Az egyik legfontosabb szempont a szaloncukor ára, de emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a minőséget sem. Az olcsóbb nagy üzemi szaloncukrok nagyon egészségtelenek és sok szintetikus anyagot tartalmaznak. Ha van elég időnk házilag is…
Ropogós chips készítése házilag
A házilag készített chipsnek nincs párja. Egyrészt mentes mindenféle színezőanyagtól és ízfokozótól, másrészt valódi egészséges burgonyából készül. Sokan, akik már megpróbálkoztak a házilag gyártott chips készítésével panaszkodnak arra, hogy nem lett elég ropogós vagy túl zsíros lett a végeredmény. A következőkben a jó minőségű, igazán finom házilag készített chips fortélyai…
Finom fagyi készítése házilag
A bolti fagylaltok minősége évről-évre romlik. Ez a tény sokakat arra ösztönöz, hogy házilag készítsék el a nyári nyalánkságokat a családnak. A legtöbb fagyi alapanyaga a tejszínhab. Érdemes 20%-os alapanyaggal dolgoznunk, mert ennek elegendően nagy a zsírtartalma ahhoz, hogy kemény habot tudjunk belőle verni. A házilag készített fagyival vendégeink körében…
Elindult a házilag.hu: minden ami házilagos módon készíthető
Mára rengeteg kreatív hobby bolt nyílt, amelyekben könnyedén beszerezhetünk mindenféle szükséges alapanyagot. Drága készen vásárolt ajándékok helyett sokkal személyesebb, ha kézzel készített ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Illatos gyertyákat, szappanokat egy-két összetevőből is készíthetünk így a pénztárcánkat is kímélhetjük. Komolyabb műszaki megoldások is lehetségesek házilag! Feldolgozott témák: Életmód Egészség Szépség Energia…
Legutóbbi hozzászólások