Cikkek a(z) Receptek és Otthon házilag kategóriából
A házilag készített süteményeknek nincsen párja. Ha vesszük a fáradságot és rászánjuk az időt, akkor sokkal finomabb, olcsóbb sőt egészségesebb édes és sós süteményekkel kényeztethetjük a családunkat, mint a boltban vagy akár a cukrászdában kaphatóak. A közös sütés a gyermekekkel együtt remek program is lehet anélkül, hogy bárhová el kellene mennünk otthonról.
Színes pillecukor készítése házilag
A pillecukor egy nagyon finom édesség. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire könnyen elkészíthető házilag is. A házi pillecukorban az a legjobb, hogy kedvünkre színezhetjük, illetve az alakját is szabadon megválaszthatjuk. A boltban kapható pillecukrok általában csak 2-3 színűek és azonos alakúak. Mi azonban merjünk bátrak lenni és kísérletezzünk otthon…
Érdekes színes pattogatott kukorica készítése házilag
A pattogatott kukoricát mindenki szereti, azonban lehet, hogy sokszor a hagyományos vajas, sós, sajtos ízeket unjuk már egy kicsit. Ha fel szeretnénk dobni a házilag készített pattogatott kukoricát, hogy elkápráztassuk a vendégeinket, akkor próbáljuk ki a következő receptet. A sikerélmény a látvány miatt garantált, hiszen egy nagyon érdekes, színes rágcsálnivalót…
Édes-csokis pattogatott kukorica készítése házilag
Ha a pattogatott kukoricára gondolunk, akkor a legtöbb mindenkinek egy sós rágcsálnivaló jut az eszébe. A leggyakoribb változatai a sós, vajas és a sajtos. Mivel házilag is könnyedén el tudjuk készíteni, a pattogatott kukorica édes változatának sincsen semmi akadálya. Ha édesség, akkor a legtöbb embernek a csoki jut először eszébe,…
Vajas-sós pattogatott kukorica készítése házilag
A házilag készített pattogatott kukoricának rendkívül sok változata van, azonban mindegyiknek az alapja a mostani recept, mely a vajas-sós házi pattogatott kukoricáé. Ha ezt jól begyakoroltuk, akkor már csak a fantáziánk szabhat határt a különféle házias ízvilágok elkészítéséhez. Arra azonban szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a sót sokszor el lehet…
Sajtos-fűszeres pattogatott kukorica készítése házilag
A pattogatott kukoricát mindenki szereti. Az a jó benne, hogy az ízesítése nagyon sokféleképpen megoldható, így nagyon változatos házi ropogtatnivaló készíthető egyetlen alapanyagból. Sokan nem a házit, hanem az előre gyártott mikrózható verziókat kedvelik, azonban házilag is könnyen elkészíthetjük ugyanazt otthon. Most egy különleges ízesítésű sajtos-fűszeres pattogatott kukorica receptjét ismertetjük….
Kalóriaszegény pattogatott kukorica készítése házilag
A mozizás elengedhetetlen kelléke a pattogatott kukorica. Sokan csak filmnézés közben fogyasztják, de izgulnak, mert nem éppen egy kalóriaszegény ropogtatnivaló. Szerencsére ma már házilag is könnyen elkészíthető, így nem kell feltétlenül moziba mennünk, ha a filmnézés mellé pattogatott kukoricát szeretnénk enni. Sokan házilag még mindig a mikrós változatot választják az…
Egészséges szaloncukor házilag
Karácsony táján szinte mindenki vásárol szaloncukrot. Manapság már, mint a legtöbb édességnek, a szaloncukornak is van házilag készíthető egészséges változata. Ez nagyon fontos, főleg Karácsony táján, amikor mindenki egy kicsit többet eszik a kelleténél és ez az édességekre is igaz. A recept nagyon egyszerű, bárki nyugodtan megpróbálkozhat az elkészítésével házilag,…
Müzli készítése házilag
A müzlit sokan szeretik, fogyasztásának számtalan módja lehetséges. A legtöbben tejjel, de van, aki gyümölcslével vagy csak úgy magában fogyasztja. A müzlit sokan egészségesnek gondolják, ami így is van, de ez nem feltétlenül a bolti változatokra, hanem a házilag kevert müzlire igaz. A bolti müzli mindig tartalmaz cukrot és tartósítószert….
Mézeskalács készítése házilag
A mézeskalács kimondottan egy karácsonyi sütemény. Mivel évente általában csak egyszer sütjük ezért nincs sok idő a gyakorlásra. A következő recept nem igényel kimondott gyakorlatot, a segítségével a kezdő szakácsok is könnyedén sikerrel elkészíthetik házilag az ünnepi mézeskalácsukat. A tésztához szükségünk lesz 80 dkg lisztre, 40 dkg porcukorra és egy…
Zselatin készítése házilag
A zselatin az az anyag a konyhában, amely megköti a folyós dolgokat. Sokan félnek a használatától, hiszen ha nem szilárdul meg rendesen, akkor nem sikerült az egész házi sütemény. Általában a zselatinos réteg a sütemény legtetejére kerül a sütés után, és hűtőben kell megszilárdulnia. Sokan nem is tudnak róla, hogy…
Legutóbbi hozzászólások