A házilag készített chipsnek nincs párja. Egyrészt mentes mindenféle színezőanyagtól és ízfokozótól, másrészt valódi egészséges burgonyából készül. Sokan, akik már megpróbálkoztak a házilag gyártott chips készítésével panaszkodnak arra, hogy nem lett elég ropogós vagy túl zsíros lett a végeredmény. A következőkben a jó minőségű, igazán finom házilag készített chips fortélyai kerülnek terítékre.
Az alaposan megtisztított, majd meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra szeleteljük. Ha van otthon nagyon éles uborkaszeletelőnk, akkor azzal is feldarabolhatjuk. Ezután egy tiszta és száraz konyharuhára tesszük a karikákat, hogy meg tudjanak száradni. Nem szabad vizesen az olajba tennünk, mert akkor a kisütés után nem lesz a chips ropogós. A legkényesebb pontja a chips házilag történő elkészítésének az olaj hőmérséklete. A krumpli szeleteket tűzforró olajba kell beletenni és 1-2 percig sütni, majd szalvétára kiszedni. A sütési idő rövidsége biztosítja, hogy ne legyen olajos a chipsünk.
A kész chipseket különböző előre elkészített anyagokkal ízesíthetjük. A legegyszerűbb, ha az olajból kivétel után rögtön sóval vagy őrölt paprikával szórjuk be. Készíthetünk különböző szószokat is, amelyeket mártogatónak használhatunk. A legkedveltebb szószok alapanyaga a paradicsom vagy a tejföl. A paradicsomot összeturmixoljuk majd sóval vagy borssal fűszerezzük. A tejfölbe rakhatunk újhagymát vagy sajtot is. Az igazán ínyencek önthetnek rá olvasztott étcsokoládét is.
jó ez