A pattogatott kukoricát mindenki szereti. Az a jó benne, hogy az ízesítése nagyon sokféleképpen megoldható, így nagyon változatos házi ropogtatnivaló készíthető egyetlen alapanyagból. Sokan nem a házit, hanem az előre gyártott mikrózható verziókat kedvelik, azonban házilag is könnyen elkészíthetjük ugyanazt otthon. Most egy különleges ízesítésű sajtos-fűszeres pattogatott kukorica receptjét ismertetjük.
A hozzávalók a következőek: egy evőkanál vaj, egy evőkanál olíva olaj, fél teáskanál szárított bazsalikom, fél teáskanál szárított kakukkfű, egy bögre pattogatni való kukorica, parmezán sajt. Az sajtos-fűszeres pattogatott kukorica elkészítésének kezdete megegyezik a házilag készített hagyományos pattogatott kukoricáéval. Tegyünk egy serpenyőbe egy kevés olíva olajat és vajat, majd forrósítsuk fel az olajat és olvasszuk meg a vajat.
Ha szeretjük, reszelhetünk bele fokhagymát is. Ezt csak akkor tegyük bele, ha már nem megyünk el aznap otthonról. Ezután szórjuk bele a bazsalikomot és a kakukkfüvet majd keverjük jól össze. Ezután vegyük le a tűzről. A kész pattogatott kukoricát tegyük bele egy hőálló keverőtálba, majd öntsük az előbb elkészített fűszeres keveréket a kukoricaszemekre.
Gyorsan, de jó alaposan keverjük össze egy fakanál segítségével. Ha ezzel készen vagyunk a finomra reszelt sajtot is szórjuk rá, majd vegyítsük el vele. Mivel még meleg az olajos-vajas elegy, a sajt meg tud egy kicsit olvadni és nagyon finom sajtos-fűszeres rágcsálnivalót tudunk vendégeinknek kínálni.