A tejszínhab készítéséhez házilag két fontos alapanyagra van szükség: tejszínre és cukorra. Az adagot mi magunk is szabályozhatjuk, minden deci tejszínhez egy nagy kanál cukrot mérve. A tejszínt nagyon hűtsük le, előtte legalább 4 órával tegyük be a hűtőbe. Ezután mérjük ki az adagokat, és máris nekiláthatunk.
A tejszínhab készítése házilag egyáltalán nem nagy feladat, egy kisiskolás is megbirkózik vele. A lényeg, hogy a tejszín hideg legyen, és amikor összekevertük a cukorral, vegyük elő a robotgépet, és lassú fokozaton kezdjünk hozzá a munkához, vigyázva, hogy ne verjük ki, mert nagyon spriccel. Ezért használhatunk egy mélyebb edényt is, amit szintén hűtsünk le.
A tejszínhab készítésénél nagyon fontos az, hogy ne túl lassan, és ne túl gyorsan dolgozzunk, mivel könnyen kudarcba fulladhatunk. Ezért indítsunk a lassú fokozatról, majd amikor látjuk, hogy majdnem kész, kapcsoljunk magasabbra. Az általunk készített tejszínhab állaga és íze is sokkal másabb, mint amit az üzletből vásárolunk. Ez természetes, nem kerülnek bele tartósítószerek.
A tejszínhab szinte minden desszerthez és fagyihoz kiváló, és minden generáció szereti. Érdemes otthon készíteni, mivel egyrészt olcsóbb, és a másik fontos szempont az, hogy mi magunk készítjük, frissen. Az apró trükkökre és a pontos adagolásra fektessünk nagy hangsúlyt, mivel az határozza meg a tejszínhab állagát.