Tiszta só előállítása házilag

Ha a sófogyasztásról van szó, legtöbbünknek a magas vérnyomás és az ezzel együtt járó egészségügyi kockázatok jutnak eszünkbe. Fontos tisztában lenni azonban azzal, hogy a só – tiszta formában – nélkülözhetetlen szervezetünk számára ahhoz, hogy a folyadékháztartás kifogástalanul működjön. Természetesen a folyadékbevitelről sem szabad elfeledkezni,de a nátrium/kálium optimális arányának fenntartása elengedhetetlen az egészséghez.

Sajnos tény, hogy a legtöbb forgalomban levő konyhasó adalékanyagokkal dúsított, ráadásul a félkész/késztermékek is jóval több és minőségen aluli sót tartalmaznak, mint ami hasznos lenne a sejteken belüli ionegyensúly fenntartásához. Nem véletlen döntenek egyre többen a tiszta só mellett, melyet akár gyógyszertárakban, akár az interneten keresztül is beszerezhetünk.

Tiszta só előállítása házilag

Tiszta só előállítása házilag

Mivel ár terén nem megfizethetetlen összegről van szó, így nem biztos, hogy érdemes kísérletezni otthoni előállítással. Sokan érdeklődnek afelől, hogy a tiszta só előállítása házilag hogyan történik, de laikusként nem biztos, hogy megéri ezzel kísérletezgetnie. Amennyiben mégis emellett döntene,s  ha az előállítás során problémákba ütközik akkor sincs probléma, hiszen online vásárolhat tiszta sót nagyobb kiszerelésben, rendkívül kedvező áron.

A tiszta só azért is rendkívül jó választás az egészségükre tudatosan figyelők számára, mert nem tartalmaz káliumot. Bár a mikrotápanyag elengedhetetlen számunkra, mégis bőven elegendő az a mennyiség, melyet a zöldségekkel, húsokkal, tejtermékekkel elfogyasztunk. Ügyeljen arra, hogy ízesítés alkalmával is olyan összetevők mellett tegye le voksát, melyek nem mérgezik szervezetét!

  
Iktatva: Egészség

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013