A házilag sütött torta mindig nagy meglepetés az ünnepelt számára, akinek készül. Mégis kevés háziasszony mer belekezdeni házilag egy torta sütésébe, mert félnek, hogy a végeredmény nem lesz olyan mutatós és finom, mintha cukrászdában vették volna. Pedig a tortadíszítés egyáltalán nem nehéz feladat. Otthon mindenkinél megtalálható alapanyagokból készült, például egy egyszerű vajkrémmel gyorsan díszíthetjük a megsütött tortánkat.
Szükségünk lesz 25 dkg puha vajra vagy margarinra, 1 csomag vaníliás cukorra, vagy 1 teáskanál aromára (citrom, rum, mandula, narancs). A tortadíszítéshez használt vajkrémet mindig a szerint ízesítsük, hogy milyen ízű a szintén házilag elkészített tortalapunk. Szükségünk lesz még 50 dkg porcukorra, 3-5 evőkanál tejre vagy vízre és egy csipet sóra.
A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük és robotgéppel keverjük 5-10 percig, attól függően, hogy milyen jellegű tortadíszítésre szeretnénk felhasználni. A vajkrém sűrűségét és állagát a hozzáadott víz mennyiségével is tudjuk befolyásolni. Ha az egész tortát szeretnénk bevonni vele akkor hígabbra, míg ha a tortára díszítéseket például virágokat szeretnénk formázni a vajkrémből akkor sűrűbbet készítsünk.
Ha vízzel hígítjuk a vajkrémet, akkor kevésbé lesz romlandó. A felkenés után hagyjuk 1 óra hosszat állni, majd késsel simára lehet igazítani a torta oldalán. Ha ételfestéket vagy más színezőanyagot is teszünk bele, akkor színes tortadíszítést is tudunk készíteni ugyanannak az alap vajkrémnek a segítségével.